fbpx
Skip to main content

Γιατί το email marketing είναι σημαντικό για την επιχείρησή σας;

WRITTEN ON 21 February 2017

 If you’re running a real business, email is still the most effective way to universally reach people who have expressed interest in your product or site. For that, it really can’t be beat.

Στο σημερινό digital κόσμο, το 23% των αγορών γίνεται μέσω email marketing. Παράλληλα, σύμφωνα με έκθεση της Salesforce, το 80% των marketers δηλώνει ότι το email είναι ο πυρήνας της επιχείρησής του. Είστε κι εσείς ανάμεσά σε αυτούς; Αν όχι, διαβάστε παρακάτω τους λόγους σπουδαιότητας του email marketing, αλλά και μερικές τακτικές για να το ενσωματώσετε στην marketing στρατηγική σας.

 

1) Mobile users, το μέλλον του email

Σύμφωνα με στατιστικές από το emailmonday, τα email διαβάζονται 55% περισσότερο σε mobile συσκευές απ’ ότι σε desktop! Μέσω του ενός mobile friendly email μπορείτε να κάνετε reach τους users ανά πάσα ώρα και στιγμή, όπου και εάν βρίσκονται. Εάν λοιπόν τα email σας δεν μπορούν να διαβαστούν εύκολα και γρήγορα σε mobile συσκευές, τότε σκεφτείτε ότι χάνετε το μεγαλύτερο ποσοστό του κοινού σας. Βάλτε ως προτεραιότητα το responsive design και θα δείτε το engagement του επόμενου newsletter να αυξάνεται κατακόρυφα! Βάσει ερευνών του OutboundEngine το 71,2% των smartphone users θα σβήσει αμέσως email που δεν ανοίγει σωστά από mobile συσκευή.

2) Η δύναμη του personalization

Μία από τις πιο σημαντικές δυνατότητες που προσφέρει το email marketing, είναι ότι σας επιτρέπει να στείλετε προσωποποιημένα newsletters στους πελάτες σας. Πώς; Χρησιμοποιώντας για παράδειγμα το όνομά τους. Η Campaign Monitor έχει ανακαλύψει ότι «τα προσωποποιημένα emails έχουν 26% παραπάνω πιθανότητα να ανοιχτούν», ενώ σύμφωνα με ευρήματα των marketers υπάρχει κατά 760% αύξηση εσόδων από κατηγοριοποιημένες (segmented) email campaigns. Τί εννοούμε; Για παράδειγμα, μπορείτε να δημιουργήσετε κατηγορίες κοινού ανάλογα με το φύλο, την ηλικία, τις προηγούμενες αγορές ή ακόμα και με βάση τί ψάχνουν στο internet. Με αυτό τον τρόπο θα στείλετε στοχευμένα newsletters που οι αναγνώστες θα χαρούν να διαβάσουν και πιθανότατα θα αγοράσουν τα προϊόντα σας!

3) Every step you take...I’ll be watching you

Με το εργαλείο του tracking, μπορείτε να παρακολουθήσετε πόσοι ανοίγουν τα email σας και ποιοι ανοίγουν τους συνδέσμους που περιέχονται σε αυτά. Ακόμα, μπορείτε να διαπιστώσετε εάν κάποιος έκανε unsubscribe. Με αυτό τον τρόπο, έχετε μια ολοκληρωμένη εικόνα για την επίδοση και απόδοση των email campaign σας και επομένως μπορείτε να προβείτε σε τυχόν αλλαγές στην στρατηγική σας. Μην ξεχνάτε, σύμφωνα με το HubSpot, είναι ιδανικό να στέλνετε 1-3 newsletter την εβδομάδα για να μην καταλήξετε στον κάδο των spam!


Πώς να ενσωματώσετε το email στην marketing στρατηγική σας;


1) Το κλειδί βρίσκεται στο responsive design

Αναφερθήκαμε προηγουμένως στη σπουδαιότητα του. Τώρα ήρθε η ώρα να δούμε πώς θα γίνει αυτό στην πράξη.
Εάν τα έσοδα από το email marketing φτάνουν τα $100,000 κάθε μήνα, πώς θα σας φαινόταν να χάνατε τα $45,000, επειδή το email σας δεν ανοίγει σε κινητό; Το responsive design θα αποτρέψει κάθε τέτοιο πιθανό κίνδυνο, καθώς θα διασφαλίσει ότι τα email σας ανοίγουν από κάθε mobile συσκευή.

Extra quick newsletter design tips για smartphones:

  • Δημιουργήστε ξεκάθαρο call to action. Ο πελάτης δεν μπορεί να μαντέψει τί θέλετε να πουλήσετε. Επίσης, να είστε ξεκάθαροι στο αν υπάρχει κάποια ημερομηνία λήξης στις προσφορές σας.
  • Μια εικόνα...χίλιες λέξεις! Οι εικόνες προσελκύουν τους αναγνώστες περισσότερο από ένα απλό λεκτικό. Φροντίστε να φαίνεται καθαρά το προϊόν και μην τις «φορτώσετε» με υπερβολικό κείμενο.
  • Το μέγεθος της γραμματοσειράς...μετράει! Για αυτό το κείμενο θα πρέπει να είναι ευανάγνωστο σε smartphones, δίχως να βάζετε τον πελάτη στη διαδικασία να μεγεθύνει ο ίδιος.


2) Επανακτήστε τους «ανενεργούς» subscribers

Το ξέρουμε ότι έχετε μια τεράστια λίστα με subscribers. Το θέμα όμως είναι ποιοι παρακολουθούν πραγματικά ό,τι τους στέλνετε. Έρευνες δείχνουν ότι το 63% δεν ανοίγει ποτέ τα email σας. Μην απελπίζεστε! Τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να επανακτήσετε τους πελάτες αυτούς μέσω “re-engagement” campaigns. Τί εννοούμε; Δώστε τους λόγους για να «γυρίσουν πίσω». Ένα παράδειγμα είναι τα personalized emails στα οποία αναφερθήκαμε προηγουμένως. Μια άλλη ιδέα είναι να προσφέρετε promo coupons, ειδικά πακέτα, προσφορές για να δουν το brand σας με διαφορετικό μάτι...Και καλά αποτελέσματα!

Tip: Μην υποτιμάτε τη σημασία των unsubscriptions. Αναλογιστείτε γιατί οι πελάτες σας κάνουν unsubscribe. Μήπως στέλνετε πολλά email, ή προωθείτε περιεχόμενο που δεν τους ενδιαφέρει; Μήπως δεν έχετε responsive template;

Extra Tip: Τραβήξτε τους την προσοχή με έναν δελεαστικό τίτλο που να μην ξεπερνάει τις 5-6 λέξεις και να περιέχει κάποιο emoticon.


3) Social Media κι εσείς;

Για πολλούς marketers, τα social media θα πρέπει να στηρίζουν τo email marketing. Πώς; Υπενθυμίζοντας στους subscribers σας ότι το brand σας είναι ενεργό στα social communities, αυξάνετε το engagement. To κοινό σας μπορεί να σας παρακολουθεί σε πραγματικό χρόνο και να βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με εσάς. Μια άλλη ιδέα είναι να «τρέξετε» κάποιον διαγωνισμό στο Facebook που απαιτεί subscribe για τη συμμετοχή. Τέλος, μπορείτε να υπενθυμίζετε στο κοινό σας όλα εκείνα τα “cool” πράγματα που συμβαίνουν στο newsletter σας – όπως μυστικές προσφορές – τα οποία θα μάθουν μόνο εάν κάνουν εγγραφή.

Θυμηθείτε, το email marketing εκτός από την αύξηση των πωλήσεων δίνει και δυναμική στο brand σας. Πέρα από τη διαφήμιση, επιτρέπει να διατηρείτε σχέσεις με τους πελάτες σας. Ανά πάσα ώρα και στιγμή, μπορούν να διαβάσουν από την άνεση του καναπέ τους ή από οπουδήποτε αλλού το μήνυμα που θέλετε να τους προωθήσετε. Να είστε φιλικοί, κατανοητοί, με ξεκάθαρο call to action και φυσικά responsive design. Όχι άλλα emails στον κάδο του spam, λευτεριά στα newsletters! Και καλά αποτελέσματα!

Έχετε απορίες; Ενδιαφέρεστε να συνεργαστείτε μαζί μας; Ελάτε να γνωριστούμε. Τί περιμένετε; Κάντε το πρώτο βήμα και επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της online φόρμας μας εδώ ή τηλεφωνικά στο 211 800 7357.